Medicijnen bezorging

Beste inwoners van Reduzum,

Zoals u natuurlijk wel weet, bezorgt de familie v/d Leij de medicatie in Reduzum voor onze apotheek. Al in de tijd dat huisarts Bartels nog met zijn praktijk gevestigd was in Wirdum en Lukkes in Weidum.

Nadat beide huisartsen de medicatie in 2015 overdroegen aan apotheek Buitenhove ging de bezorging in een mooie samenwerking verder. De apotheek deed de bezorging van de wekelijkse medicijn-rollen aan huis, en de familie van der Leij haalde de ‘losse’ medicijnen voor u op. Vanaf 2017 vanuit het nieuwe gezondheidscentrum in Wytgaard.

Een jarenlang hulpbetoon waar bijna iedereen in Reduzum wel eens plezier van heeft gehad. Maar helaas komt aan al het goeds een eind. De familie v/d Leij heeft aangegeven na 3 juli te stoppen met de bezorging.

Toen wij de geneesmiddelenzorg destijds over namen, was ons streven dat we de zorg zo dicht mogelijk bij de mensen willen brengen. We kunnen niet bij iedereen medicatie aan huis bezorgen, maar we brengen de medicijnen in diverse dorpen wel díchtbij huis. We hebben diverse uitdeelpunten zoals de Superrr! in Wirdum, de Poiesz in Mantgum en in Wytgaard het gezondheidscentrum zelf.

Om zo dicht mogelijk bij huis te kunnen blijven bezorgen, stellen we nu ook de vraag of er iemand anders in het dorp is die de bezorging wil overnemen, of die wil bijdragen aan een afhaalpunt in het dorp. En mocht u zelf nog andere ideeën hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

Wij willen in ieder geval de familie v/d Leij alvast bedanken voor hun inzet en voor de samenwerking van de afgelopen jaren. (En we zullen er ook rond 3 juli nog bij stil staan.)

Met vriendelijke groet,

Namens het apotheekteam van apotheek Buitenhove,

Wendy de Vries, Petra Bosman, Job Boiten, apothekers