Biljartkampioenen


Dinsdag 10 april werden de finales van het biljarten gespeeld. Op het eerste biljart de avondkampioenen en op de tweede tafel de finalisten van de Pier Riemersma-partij.
De eerste partij bij het avondkampioenschap verliep prima, Ronald won die partij gemakkelijk van Bartle. Hillie, die iets later was, speelde tegen Remmelt, deze partij ging naar Hillie.
De derde partij werd ook door Hillie gewonnen, van Bartle.
Ronald won de partij tegen Hillie en zij hadden nu dus allebei 4 wedstrijdpunten. Remmelt won de partij tegen Bartle. Dus als Remmelt ook van Ronald wist te winnen dan hadden ze alle drie 4 wedstrijdpunten.  De partij ging los en Remmelt maakte de ene carambole na de andere. En in 21 beurten won Remmelt van Ronald. Na alles te hebben uitgerekend, was de winnaar van de avondkampioenen Remmelt Hoekstra.
1e Remmelt Hoekstra,  4 pnt,  99,1%
2e Hillie Hofstra,  4 pnt, 94,3%
3e Ronald Talsma, 4 pnt, 91,2%
4 Bartle de Leeuw, 0 pnt.
 
Op het tweede biljart werd er gestreden om de Pier Riemersma- bokaal. De eerste partij was tussen Hendrik de Boer en Marian Brouwers. Hendrik wist deze partij in 24 beurten naar hem toe te trekken. Pieter Roorda nam de afstoot tegen Jeroen van Dijk en het lukte niet helemaal bij Pieter. Hij kon niet in de wedstrijd komen en Jeroen won deze partij in 21 beurten.
Hendrik won ook de 2e wedstrijd van Pieter en Jeroen won van Marian in een zeer spannende partij want ze moesten allebei nog  1 carambole maken.
Pieter en Marian besloten dat zij niet tegen elkaar hoefden en dat zij beiden genoegen namen met een gedeelde 3e plaats. Dus de finale ging tussen Hendrik en Jeroen. Hendrik begon sterk en Jeroen kon de eerste 10 beurten Hendrik niet bijhouden. Maar toen zei het publiek iets tegen Jeroen en dat hielp: hij maakte een eerste serie van 12, daarna 2 en toen weer 12. Toen moest hij nog 3 caramboles maken. Hendrik maakte er nog 3 en moest er ook nog maar 5. Maar Jeroen maakte het uiteindelijk uit met 2 en 1 carambole in de 18e beurt. Dus dit seizoen is Jeroen van Dijk kampioen van de Pier Riemersma-partij 2018.
1e Jeroen van Dijk
2e Hendrik de Boer
3e Pieter Roorda / Marian Brouwers