Toer de L’amoer

Op de redactiemail van reduzum.com lazen wij dat de versmarkt in december, door coronamaatregelen, niet door kon gaan. Dat is jammer!

Onze hersenen begonnen te kraken, wat is er wel mogelijk? Op Oudejaarsdag een markt door het dorp met de kraampjes her en der verspreid, fakkeltje hier , een vuurkorfje daar. Toen werden de maatregelen nog verder aangescherpt, lockdown!

Cupido komt dichter bij, vorig jaar heeft iedereen een mooie roos gekregen op 14 februari. Misschien een mooie kuiertocht door het dorp met Valentijn? Zo ontstond de Toer de L’Amour, maar ook een mooie samenwerking tussen de Activiteitencommissie, Sakeclub/ Versmarkt en Reduzum.com.

Het koor uit Grou, Just for Fun zong het al; Ik kan het niet alleen!

Niet alleen het koor was enthousiast, ook Faam en We want Moor zeiden zonder aarzelen volmondig “ja” om op te treden. Er moest natuurlijk nog wel even geoefend worden, tja, want de wereld heeft voor de muzikant ook een tijdje stil gestaan.

Een aantal ondernemers vonden het ontzettend leuk om hun deuren te openen.

Een toastje met paling of zalm bij Iel en Mear met een wijntje van Aquavino. Een kopje snert bij de Blauwe Tent, tafels tellen bij de Meubeloutlet. Vertel nou eerlijk, wie was er niet benieuwd naar de Tabletoppers?

Bij Jan Electra en Bernewrâld mocht iedereen naar binnen koekeloeren om een stukje van de puzzel op te lossen. Bij Café bar de Welp een ouderwetse bitterbal en in de Sportbar een bakje koffie of thee.

Frederika’s taarten, Tribulet en Massagepraktijk Shanika wilden graag met hun kraam in de Sportbar staan. Wat kan een vrouw nog meer wensen, sieraad om de nek van Tribulet, een lekker geurtje van Shanika en een taartje van Frederika. All in one!

Zoals Margriet van Kleistudio Reduzum aangaf “Liefde gaat door de maag”. Een tapas gerechtje of een ontbijtje op bed, voor elk gelegenheid heeft zij een potje en een pannetje.

Nu dit allemaal was geregeld, ontbrak er nog één belangrijk item: de wandelaars. Door Redústers, voor (oud)Redústers was ons motto. Daar horen Friens, Idaerd en Eagum natuurlijk ook bij.

Pfoe pfoe, aan wandelaars geen gebrek, de opgaves stroomden binnen bij de redactie. Iedereen was natuurlijk wel toe aan een date bij dr. Love in de All you need is love caravan.

De prijswinnaars, familie Moos en van Balen-Miedema hebben het gedichtenboekje ‘ Ik ek fan dy’ van Baukje Wytsma in ontvangst mogen nemen.

Reduzum, Idaerd, Friens en Eagum bedankt voor jullie enthousiasme! Wat hebben wij mooie complimenten gekregen, hartverwarmend.