Nea byt hat byt!

2 oktober 2021
Vrijdag een dag voor de wedstrijd heeft de herfst zijn intrede gedaan, met harde wind en de nodige millimeters aan regen. Maar de weer goden zijn ons goed gezind op de zaterdag een mooie opkomst van de zon en de wind is weer afgezwakt naar een windkracht2. Om acht uur zijn alle vissers aanwezig in Café bar de Welp. Na een lekker bakje koffie van de kroegbaas opent de voorzitter de dag met een klein voorwoord en de spelregels, rond kwart over acht heeft iedereen de koffie op en begint de visdag van Nea byt. Iedereen gaat erop uit. Een paar koppels met de auto en de anderen met de visboot.

Om halfeen verzamelt iedereen zich bij de Hellinghaven, Sjoukje en Jeroen van Dijk hebben heerlijke soep en een broodje kroket klaar staan. De eerste vissen zijn gevangen en Alfred Tanahatoe gaat aan leiding met een mooie Snoekbaars van boven de 55cm. Ook zijn er de nodige Snoeken en baarzen gevangen maar de snoekbaars blijft nog wat achterwege en er worden veel kleine snoekbaarzen gevangen onder de maat. Nadat iedereen de lunch achter de kiezen heeft en de nodige visverhalen zijn uitgewisseld, stapt iedereen weer op en wordt er tot half vijf gevist rondom Grou.

De wind haalt in de middag iets aan, maar het is al met al nog steeds pracht visweer. Net na vieren houden alle viskoppels op en worden de boten weer op de trailer gezet en verzamelt iedereen zich weer bij Café Bar de Welp. Zodra iedereen binnen is, begint het buiten te regenen, wat een timing en wat hebben we het getroffen met het weer.

In het Café heeft iedereen eerst een lekker biertje of een borreltje en komen de sterke verhalen op tafel. Ook worden er de nodige vissen getoond, die de maat hebben.

Rijk van Dijk is druk in de weer met de rolmaat om alle vissen die zijn gevangen nauwkeurig te meten. Nadat iedereen de vis heeft ingeleverd heeft het bestuur de balans opgemaakt.

Het is een close finish dit jaar, maar Age Tjalma en Klaas Hijlkema gaan in 2021 met de beker aan de haal met 105cm aan snoekbaars vangen ze de meeste aantal centimeters snoekbaars. Op de tweede plaats met slechts 1cm verschil komen Lieuwe Tilma en Alfred Tanahatoe zij vingen 104cm aan snoekbaars maar daar zat wel de dikste bij die door Alfred is gevangen deze was 57cm. Op de derde plaats zijn geëindigd met 95cm Hindrik de Jager en Taco Velstra. De Poedelprijzen zijn voor Lieuwe Tilma en Jelle Roorda.

Nadat de prijsuitreiking is afgerond, staat er een heerlijk herfstmaal klaar dat door Sjoukje van Dijk is bereid. Alle vissers genieten van de snert en de stampot boerekool, na nog een paar goud gele versnaperingen is de visdag van Nea byt 2021 weer tot een einde gekomen.

We hopen volgend jaar met z’n allen weer een mooie visdag te beleven.

https://myalbum.com/album/6x7t4cUbY66eBc