Massagepraktijk Shanika 10 jaar

Mijn naam is Shanika, 37 jaar en geboren in Sri Lanka. Toen ik 3 maand oud was ben ik in Idaerd komen wonen. Mijn biologisch vader werd erg ziek nog voordat ik geboren werd. Er was op dat moment geen toekomst voor mij, anders was ik daar gewoon gebleven. Mijn moeder en oudere broer zijn wel in Sri Lanka blijven wonen. Na 24 jaar in Idaerd te hebben gewoond is ons gezin verhuist naar Heerenveen. Daar heb ik een aantal jaar gewoond en ben daar mijn massagepraktijk gestart. Tegenwoordig woon ik met plezier in Reduzum. 

Vanaf mijn 15e was ik al geïnteresseerd in wellness. Artikelen in de Yes (meidenblad) over scrubs, gezichtsmaskers etc. knipte ik uit en verzamelde deze in een map. In die tijd wilde ik alle beauty producten proberen. Van bodylotion tot haarmaskers, ik wou het allemaal proberen. Daarna ben ik een hele andere richting opgegaan qua school.

Toen ik 27 jaar was ben ik begonnen met Massagepraktijk Shanika. De wellness sector trok toch weer mijn aandacht. Met een diploma op zak en een website was ik er klaar voor. Het duurde even voordat de eerste klant een afspraak maakte.

Omdat ik niemand kende heb ik veel flyers opgehangen bij bedrijven en visitekaartjes achtergelaten. Ook heb ik veel gemasseerd tijdens sportevenementen en ladies nights. Het ging in de eerste paar jaar vooral om naamsbekendheid  te krijgen.

In 2012 werd een massagebehandeling gezien als een overbodige luxe. Men ging niet zo snel een massage boeken. Als je pijn had ging het vanzelf wel weer over. Vooral mensen vanaf 35 jaar kwamen langs. Tegenwoordig laten veel mensen zich preventief behandelen. Ook komen er steeds meer jongere mensen langs. Zelfs klanten uit Limburg en Zeeland.

Ik krijg vaak te horen, neem je zelf wel eens een massage? Eén keer per maand ga ik naar een collega voor stoelmassage. Net voor de lockdown stond ik een klant te behandelen toen het mij een paar keer in de rug schoot. Een paar seconden lang kon ik even helemaal niks. Ik heb niks tegen de klant gezegd maar moest er achteraf zelf ook wel om lachen. De masseur die het in de rug schoot.

Ik ben blij dat ik het geluk heb gehad om naar Idaerd te komen. Als ik in Sri Lanka was gebleven had ik in een batik fabriek willen werken. Daar beschilderen ze kleding, doeken, tassen etc. Elke dag werken met gebogen rug en blote handen in een verfbad. Waarschijnlijk zal de massageolie die ik nu gebruik beter zijn voor mijn handen. Het ondernemen zit in de familie. Mijn biologische broer heeft zijn eigen lasbedrijf. Af en toe hebben we contact maar omdat we niet dezelfde taal volledig spreken is het soms lastig communiceren.

Ik hoop nog even door te kunnen gaan met ondernemen waar ik anders waarschijnlijk geen kans voor had gekregen. Met een lach kun je veel bereiken.

Shanika.

Massagepraktijk Shanika Heerenveen