Hernieuwde kennismaking


 
 
 
 
Vanaf juli is een nieuwe collega het team van de Dierenartsenpraktijk Reduzum-Grou komen versterken. Lise Uil – van der Burg is eigenlijk een ‘oude bekende’. Ze heeft ons namelijk al eerder in de vakanties geholpen met de spreekuren in de gezelschapsdieren en de daaruit voortvloeiende operaties. Dat zal ook nu haar voornaamste werkterrein worden.
Lise is geboren en getogen in Fryslân en de echtgenote van Kees, die al langer werkzaam is in onze praktijk.
Ze wonen tegenwoordig in Jirnsum op de boerderij aan de ijsbaan en hebben samen net gezinsuitbreiding gekregen.
Huub heet de jonge telg op ‘UilenBurg’.
Hij zal opgroeien op een plek die nu al op een kinderboerderij lijkt. Er scharrelt van alles rond; er wordt gekraaid, gemiauwd, geknord, geblaat, geloeid en gehinnikt. En alles heeft een naam. Zo worden de varkens Mac & Donald genoemd en het paard van Lise heet ‘Pavje’, naar de wereldberoemde Italiaanse tenor Pavarotti.
Paarden genieten ook warme belangstelling van Lise, want ze is vijf jaar geleden nota bene afgestudeerd als ‘paardenarts’. Als de gelegenheid zich voordoet zal ze zich ook zeker over de edele viervoeters ontfermen. Niet alleen bij gezondheidsproblemen, denk bijvoorbeeld ook aan vruchtbaarheidsbegeleiding en gebitsbehandelingen.
Lise heeft de afgelopen jaren op diverse plaatsen in de drie noordelijke provincies gepraktiseerd. Voornamelijk gezelschapsdieren en paarden onder haar hoede genomen.
Ze hoopt in Grou haar stek te vinden en kijkt ernaar uit een goede band op te bouwen met de klanten van onze praktijk. Ons team heeft er alle vertrouwen in dat ze daarin zal slagen. We wensen haar erg veel succes met het gezond houden en het beter maken van alle dieren die haar worden toevertrouwd!
Meer weten over onze praktijk? Want er is de laatste tijd immers in rap tempo nogal wat veranderd. Kijk dan verder op www.dierenartsgrou.nl. Mocht je deze zomer een aflevering hebben gemist van de bistedokter? Ze staan ook gewoon op de site: www.bistedokter.nl!