Bistedokter

bistedokter


Even voorstellen:
 
Eerder memoreerde ik de vele veranderingen in onze praktijk in een vrij kort tijdsbestek. Niet voor het laatst: de praktijk draait door! Eric en Ingrid Havik hebben op 1 februari definitief de praktijk verlaten. Dus hebben we naarstig gezocht naar opvolging. Vanaf half maart is Lyda de Vos onze gelederen komen versterken. Deze Friese boerendochter is geboren en getogen in Terwispel.
 
Na haar afstuderen als landbouwhuisdierenarts in september 2016 heeft ze ruim een jaar in Drenthe gewerkt. Naast het werk als dierenarts helpt ze graag thuis mee op de boerderij. Maar net zo lief maakt ze een wandeling met de hond of leeft ze zich uit op het voetbalveld. Haar interesse voor de veehouderij is groot, maar ook de gezelschapsdieren en paarden trekken haar aandacht. Je zult haar dus zowel op het spreekuur als tussen het grootvee kunnen treffen!
In februari heeft Laura van Leeuwen al een aantal dagen in de praktijk meegedraaid. Laura is in 2013 afgestudeerd als ‘gezelschapsdierenarts’ en als waarnemend dierenarts gevestigd op Terschelling. Daar heeft ze samen met haar vriend een begrazingsbedrijf met een grote kudde Swifterschapen op de Waddendijk en Hereford runderen op de Boschplaat.
Na haar afstuderen aan de Universiteit Utrecht is Laura aan het werk geweest bij uiteenlopende praktijken. Na twee jaar riep het avontuur en is ze naar het buitenland vertrokken en uiteindelijk in Nieuw Zeeland beland, waar ze een enorme ervaring heeft opgedaan in een grote praktijk. De afwisseling van het werken bij verschillende praktijken bevalt haar, maar is niet makkelijk als je op Terschelling woont.
Grou is voor haar goed te bereizen met de snelle en goede dienstregelingen van de bekende rederij.
In april moeten de schapen lammeren, dan heeft ze het druk op ‘Skylge’; maar daarna is ze in de zomer opnieuw beschikbaar.
Wij zijn ervan overtuigd met Lyda en Laura enthousiaste en bijzondere collegae in huis te hebben gehaald die ons uitstekend parttime bij kunnen staan. En apart: we hadden al twee ‘Uilen’ en een ‘Havik’, voor de laatstgenoemde komen ‘De Vos’ en ‘Van Leeuwen’ in de plaats. Het wordt toch niet een ‘Praktijk der Predatoren’?
Up to date blijven met het wel en wee van onze praktijk? Volg ons op Facebook of kijk op onze site www.dierenartsgrou.nl!