Ik jou de pinne troch

Hallo allemaal,

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben Albert Bouwstra en woon samen met Karin en onze twee kinderen Sanne en Jorrit aan de Master Gorterstrjitte 23; o ja, we hebben ook nog twee konijnen en een poes.

Na mijn studie elektrotechniek aan de NHL in Leeuwarden zijn Karin en ik in Leeuwarden aan het Noordvliet gaan samenwonen. Daar hebben we ongeveer 2 jaar met veel plezier gewoond. Het leuke van de deze buurt was dat er altijd van alles te beleven viel en alles op fiets- of loopafstand was.

Maar op een gegeven moment misten wij toch het dorpsleven.  Oorspronkelijk zijn wij beide in een  klein dorp opgegroeid; Karin komt uit De Falom en ikzelf uit Molkwar, nabij het IJsselmeer.

Dus op een gegeven moment hebben wij besloten, om op zoek te gaan naar een koophuis.  We gingen een aantal zondagen te toeren door Friesland en zijn in heel veel dorpjes geweest. Maar uiteindelijk sprak Reduzum ons het meest aan en hebben we aan het Suderom ons eerste huis gekocht. In 2016 kwam de mogelijkheid om aan de Master Gortertstrjitte ons eigen huis te bouwen. Na een jaar van bouwen zijn we hier in 2017 komen wonen.

Karin was lange tijd werkzaam bij Caparis als werkbegeleider, maar is daar vorig jaar mee gestopt en gestart met de opleiding tot leefstijlcoach.

Ik ben werkzaam bij Wetterskip Fryslân waar ik mij bezig houd met de nieuwbouw en revisie van poldergemalen. Mijn taak hierin is het ontwerpen van de elektrotechnische besturingsinstallatie.

In de zomer zou je mij tegen kunnen komen op de fiets of skeelers; dit doe ik als voorbereiding op het schaatsseizoen, zodat ik mee kan doen aan de marathonwedstrijden in de regionale Noord-Oost competitie.

Nog een van mijn hobby’s is domotica (huisautomatisering); ik heb ons nieuwe huis dan ook voorzien van allerlei slimme schakelaars en lampen die ik op afstand kan bedienen. Voor degenen die er in geïnteresseerd zijn: ik gebruik de open source software Domoticz, dat draait op een Raspberry Pi (een mini computer).

Zelf vind ik het belangrijk dat als je in een dorp woont, je je ook betrokken voelt bij het dorp; dit is dan ook één van de redenen dat ik in het bestuur van de Activiteitencommissie, Molenstichting en Gymnastiekvereniging zit. Het leuke aan Reduzum vinden wij dat het een actief en ondernemend dorp is. 

Wat ik iedereen nog wil meegeven:

Blijf gezond en positief in deze vreemde tijd.